وجود برخی مشکلات قانونی در انتخابات/زنان ابزاری برای مشارکت در انتخابات نیستند
وجود برخی مشکلات قانونی در انتخابات/زنان ابزاری برای مشارکت در انتخابات نیستند
فرماندار تبریز گفت: اینکه به زنان به عنوان ابزاری برای رای دادن نگاه کنیم کاملا اشتباه است، چرا که رای دادند کمترین میزان مشارکت در توزیع قدرت است.
به گزارش شمس، بهروز مهدوی ظهر امروز در جمع بانوان خبرنگار آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: ما در قانون انتخابات مشکلاتی داریم، چرا که در قانون انتخابات برای کاندیداهای زن و مرد شکل عکس مشخص نشده است و صرفاً برای ثبت‌نام تعیین شده است.
نبود شفافیت قانونی در عکس تبلیغاتی و ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی
وی با بیان اینکه به عقیده برخی حجاب کامل، چادر همراه با مقنعه یا چادر به همراه روسری است، از این‌رو ما در این رابطه خلأ قانونی داریم، تصریح کرد: برای مثال در ۴۲ دانشگاه برتر جهان قانون‌هایی تبیین شده است که در آن دانشجویان موظف به رعایت آن هستند به طوریکه حتی اندازه پاشنه کفش و یا اندازه آستین و لباس تعیین شده است ولی چنین موضوعی در قانون ایران وجود ندارد.
روتوش و عکس‌های جوانی کاندیداها تخلف قانونی است
فرماندار تبریز خاطرنشان کرد: البته ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی تمهیداتی را اتخاذ کرده‌ایم تا کاندیداها عکس سال‌جاری را برای ثبت‌نام و یا استفاده از پوستر و بنرها استفاده کنند و عکس‌هایی که از دوران جوانی و یا روتوش شده هستند، جلوگیری خواهد شد.
وی افزود:کاندیداها باید عکس‌هایی را که در تبلیغات خود استفاده می‌کنند به ستاد انتخاباتی نیز تحویل دهند که در صورت تفاوت عکس تبلیغاتی با عکس تحویل داده شده، برخورد خواهد شد و عکس‌هایی که در سطح شهر پخش شده باشد نیز جمع‌آوری شده و تا درجه رد صلاحیت پیش خواهد رفت.
زنان ابزاری برای رای دادن نیستند
مهدوی با تاکید بر اینکه زنان ۵۰ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند، از این رو مشارکت آنها نقش بسزایی خواهد داشت، گفت: اینکه به زنان به عنوان ابزاری برای رای دادن نگاه کنیم کاملاً اشتباه است، چرا که رای دادند کمترین میزان مشارکت در توزیع قدرت است.
 وی با اشاره بر اینکه تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران براساس انتخابات و با رای است، تصریح کرد: اگر به تاریخ چند هزار ساله ایران نگاه کنیم، خواهیم دید که تمامی مسوولیت‌های کشوری بر عهده مردان بوده است و این ظرفیت از انقلاب اسلامی ایران شروع شد و به زنان فرصت داده شد تا بتوانند در عرصه‌های مختلف فعالیت کنند.
نامزدهای زن کمی در انتخابات شرکت می‌کنند
فرماندار تبریز ادامه داد: البته اکثر زنان اهل ریسک‌پذیری نیستند در حالی که این ریسک‌پذیری در آقایان بیشتر دیده می‌شود، چراکه ما زنان تحصیلکرده با مدارج عالی در کشور داریم ولی متاسفانه در انتخابات کمتر حاضر می‌شوند.
وی متذکر شد: قطعاً اگر زنان در انتخابات بیشتر شرکت کنند، نمایندگان زیادی از قشر زنان به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت.
مهدوی ادامه داد: حداقل دو انتخابات در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که زنان بدون هیچ مشکلی می‌تواند در انتخابات شرکت کنند.
نقص قانون در موضوع رجل سیاسی و میزان سواد کاندیداها
وی با تاکید بر اینکه مشکلات قانون انتخاباتی داریم به طوریکه مفهوم برخی از کلمات از جمله رجل سیاسی تعیین نشده است، یادآور شد: متاسفانه زمانی در انتخابات مجلس شورای اسلامی حداقل میزان سواد خواندن و نوشتن بود که البته این موضوع اصلاح شده به درجه کارشناسی ارشد رسیده است ولی جالب است که در انتخابات ریاست جمهوری حتی میزان تحصیلات نیز در قانون ذکر نشده است.
فرماندار تبریز ابراز کرد: متاسفانه موضوعی که در انتخابات وجود دارد، این است که مردم رای داده ولی دیگر کسی مطالبه و باز خواست نمی‌کند که به عنوان فردی که رای داده‌ایم آیا و عده‌ها و مسوولیت‌هایی را که پذیرفته است را انجام می‌دهد یا نه.
وی یادآور شد: همه نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی که در سال‌های قبل به مجلس راه یافتند و الان را از مجلس خارج شده‌اند، دارای کار هستند و کسی از آنها بیکار نیست.
تبعیض جنسیتی در مشارکت سیاسی حاکم نیست
مهدوی با تاکید بر اینکه تبعیض جنسیتی در مشارکت سیاسی زنان حاکم نیست، گفت: ما مدام جلسه می‌گذاریم ولی برخی از خبرنگار‌ها کل مطلب را ارائه نمی‌‌کنند در حالیکه خبرنگاران امانتدار هستند و اگر مدیری با خبرنگاری راحت نیست به خاطر برخی از این امانتداری‌هاست برای مثال ما روزنامه‌ای در آذربایجان‌شرقی داریم که هر روز تیتر منفی می‌زند در حالیکه کسی نیست از او بپرسد که آیا ما در استان موضوع مثبتی نداریم.
شرایط تخلف انتخاباتی در عکس کاندیداها
وی در ادامه متذکر شد: طبق تبصره ۲ قانون انتخابات در ماده ۵۷، نصب و الصاق پوستر ممنوع می‌باشد.
فرماندار تبریز با اشاره بر اینکه نصب و چاپ عکس با محتوای زندگینامه و رزومه در ابعاد ۱۵ در ۱۰ و آن هم در محل ستاد قانونی است، گفت: نصب و پارچه نوشته در محل ستادهای نامزد مجاز است.
وی اضافه کرد: استفاده از هرگونه آثار تبلیغاتی، پارچه‌ای، مقوایی و غیره با ابعاد بیشتر از ۵۰ در ۷۰ ممنوع می‌باشد.
مهدوی ابراز کرد: اگر افراد اصلح را به مجلس بفرستیم تا قوانین درست و حسابی را تصویب کنند، قطعا این مشکلات قانون انتخابات نیز حل می‌شود، چراکه همانطور که امام رحمت‌الله فرموده‌اند، «مجلس در راس همه امور است.»
  • منبع خبر : فارس