آقامحمدی: زنجیره تولید در کشور باید ایجاد شود
آقامحمدی: زنجیره تولید در کشور باید ایجاد شود
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه زنجیره تولید در کشور باید ایجاد شود، گفت: زنجیره تولید در کشور باید برنامه محور بوده و موانع موجود در این زمینه به سرعت رفع شود.

به گزارش شمس، علی آقامحمدی یکشنبه شب در مراسم افتتاح از پروژه‌های ۲۱۰ پروژه صنعتی و معدنی و ۴۴ طرح زیرساختی شهرک‌ها و واحدهای صنعتی آذربایجان‌شرقی، افزود: بدون تردید فعالان بخش خصوصی با کمک دولت و نهادهای اجرایی نقش مهم و تاثیرگذار در حل و فصل مشکلات اقتصادی کشور دارند اما باید توجه داشت که این مشکلات بدون ایجاد و راه اندازی زنجیره های تولید به سرانجام مطلوبی نخواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه باید از توانمندی های داخلی برای رفع مشکلات موجود به بهترین شکل ممکن بهره جست، اظهار داشت: آنچه که در طول ۴۴ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب اسلامی حاصل شده، توان داخلی در ابعاد و عرصه های مختلف است که دستیابی به برخی از موفقیت نشان دهنده وجود استعدادهای درخشان در داخل کشور می باشد.

آقامحمدی مقایسه شرایط اقتصادی و سیاسی کشور پس از انقلاب اسلامی با سال های پیش از انقلاب را مقایسه ای نسجیده و بی نتیجه دانست و یادآور شد: به هیچ عنوان شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران امروز با سال های قبل از انقلاب درست نیست چون ما در شرایط کنونی زندگی می کنیم و چنین مقایسه هایی نباید صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه اگر توانمندی داخلی در کشور وجود ندارد پس چگونه به دستاورد مهم طراحی و تولید پهبادهای مختلف رسیده ایم، یادآور شد: این امر نشان دهنده توانای بالای کشور در عرصه های مختلاف است اما انچه که ما را با مشکلات کنونی مواجه کرده است، جزیره ای عمل کردن و نبود زنجیره های درست و دقیق تولید و صنعت می باشد که برای حل این مشکلات همفکری و برگزاری نشست های تخصصی بین فعالان رشته های مختلف صنعتی و تولیدی است.

برای تاثیرگذاری آذربایجان شرقی در اقتصاد منطقه و کشور سالانه به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است

آقامحمدی از آذربایجان شرقی و تبریز به عنوان یکی از مناطق بااستعداد و دارای بخش خصوصی قوی در زمینه های مختلف یاد کرد و با بیان اینکه باید از چنین ظرفیتی برای رفع مشکلات اقتصادی منطقه و کشور استفاده کرد، ادامه داد: برای تاثیرگذاری آذربایجان شرقی در اقتصاد منطقه و کشور سالانه به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که باید از هم اکنون برای این حجم از سرمایه گذرای اقدام شود.

وی اظهار داشت: اگر سالانه در آذربایجان شرقی به همین میزان سرمایه گذاری در زمینه های مختلف به انجام برسد بدین معنی است که باید از سال آینده به همین میزان طرح و پروژه کلنگ زنی شود که در غیر این صورت عقب ماندگی ها روی هم انباشته شده و قابل جبران نخواهد بود.

آقامحمدی با اشاره به اهمیت آذربایجان شرقی در مراودات اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه، ایجاد و راه اندازی دروازه های مشترک با ترکیه و مرز بازرگان و نیز شهرک های سرمایه گذاری در طرفین مرزها را یکی از راهکارهای مهم و اصلی برای گسترش تبادلات اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه دانست.

وی گفت: در اقتصاد ایران ظرفیت های خالی زیادی وجود دارد که اگر بخواهیم این ظرفیت های خالی را پر کنیم به راحتی تولید می تواند جهش واقعی پیدا کند و باید توجه داشت که رمز اصلی تحقق جهش تولید در کشور توجه به تمام زنجیره ها اعم از زنجیره ارزش، تولید و تامین مالی در فعالیت های اقتصادی است.

آقامحمدی حمایت از تولید را بهترین راهکار در برابر تحریم‌های ظالمانه غرب علیه کشورمان، افزود: در حال حاضر موانعی بر سر راه تولید است که از ساختار اداری غیرتولیدی نشأت می‌گیرد و باید با تغییر برخورد مقامات با تولیدگران این روابط بر مبنای پشتیبانی همه جانبه استوار شود.

بهره‌برداری از تعداد ۲۱۰ پروژه در ۱۸ شهرستان استان/زمینه اشتغال ۴ هزار و ۳۶۰ نفر فراهم شد

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم، گفت: باید به افسران و سربازان تولید و صنعت استان در این شرایط سخت اقتصادی دست مریزاد گفت که کاری می‌کنند کارستان و در نتیجه این اقدامات شاهد تداوم فرآیند تولید در جای جای استان هستیم و این فعالیت ها به معنی ایجاد اشتغال، عدم وابستگی به خارج، ایجاد امید و ساخت آینده‌ای درخشان می باشد که مورد تاکید فراوان مقام رهبری است.

عابدین خرم افزود: با بهره برداری از این طرح ها که نهال امید در دل همه مردم کشور و استان و به ویژه جوانان کاشته می‌شود و چنین دستاوردی با هیچ چیزی قابل قیاس نیست.

وی با اشاره به تاریخ سازی مردم اذربایجان و تبریز در عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، افزود: تبریزی‌ها که با قیام ۲۹ بهمن خود به ثمر نشستن انقلاب اسلامی را چند سال تسریع کرده و در همه صحنه‌ها و برهه‌ها امتحان خود را به بهترین شکل پس داده‌اند، در طول تاریخ ثابت کرده اند که با وجود همه مشکلات اگر یک قدم از سوی مسئولان برداشته شود قدم‌های متعددی را پشت سر آنها بر می‌دارند.

خرم یکی از موضوعات مهم حوزه های اقتصادی آذربایجان شرقی را توسعه بخش معدن اعلام و اضافه کرد: تعداد ۲۵ پروژه دهه فجر امسال مربوط به ابن بخش است که شاید از نظر اشتغال آمار پایین داشته و ۱۰۰ نفر است، اما به دلیل زوال ناپذیر بودن بخش معدن و نیز با توجه به رتبه یک ذخایر معدنی کشور برای آذربایجان شرقی، این اشتغال ها پایدار، تحول بخش و تاثیرگذار در سایر بخش ها است.

وی بهره‌برداری از تعداد ۲۱۰ پروژه در ۱۸ شهرستان استان در قالب پروژه‌های صنعتی و معدنی دهه فجر را اتفاقی مهم دانست و گفت: شهرستان تبریز با ۶۸ طرح، آذرشهر با ۶۲ طرح و شبستر با ۲۰ طرح دارای بیشترین فراوانی این پروژه ها در بین ۱۸ شهرستان هستند.

خرم ادامه داد: با بهره برداری از این تعداد پروژه زمینه اشتغال ۴ هزار و ۳۶۰ نفر حاصل می شود.

وی با بیان اینکه تنها در فاصله بین هفته دولت سال قبل تا هفته دولت امسال پروژه‌هایی به ارزش ۲۴ همت(هزار میلیارد تومان) با کمترین کمک‌های دولتی و بیشترین سهم بخش خصوصی در آذربایجان شرقی به بهره‌برداری رسیده‌ است،گفت: در دهه فجر امسال نیز پروژه هایی به ارزش ۱۳ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان در آذربایجان‌شرقی افتتاح می شوند.

انتهای پیام/