به گزارش شمس، جواد گوزلی عصر سه شنبه در نشست خبری رونمایی از محصول جدید فرآوری شده ماهی قزلآلا برای اولین بار در کشور گفت: سرانه مصرف ماهی در جهان برای هر نفر در سال ۲۰ کیلوگرم است و سرانه مصرف در کشورهایی مثل ژاپن ۷۰ کیلوگرم است. این آمار در کشورمان ۱۳.۸ کیلوگرم در سال و در استان آذربایجان شرقی ۸.۱ کیلوگرم است.
وی افزود: ۲۰ باب در استان رستوران طبخ ماهی داریم که کم بوده و حمایت از سرمایه گذاران در این خصوص در اولویت است. ۶۷ مجوز برای تأسیس مرکز زنده فروشی و طبخ به تازگی داده شده است.
سرپرست شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی در خصوص قیمت بالای ماهی نیز گفت: قیمت ماهی در مقایسه با قیمت مرغ و گوشت قرمز بالا نیست و افزایش قیمت نهاده و هزینههای جاری در کنار حقوق کارگر و هزینه برق و آب باعث رشد اندک قیمت ماهی شده است.
وی درخصوص راهکار کنترل قیمت ماهی اظهار داشت: افزایش تولید باعث کاهش قیمتها میشود، برای همین تلاش میکنیم به زودی و در سال آینده مرکز پرورش ماهی قزلآلا به میزان ۱۵۰۰ تن توسط بخش خصوصی در خداآفرین افتتاح میشود.
گوزلی ادامه داد: تلاش میکنیم مصرف آبزی در استان افزایش یابد، مصرف ماهی هزینه نیست و سرمایه گذاری برای حفظ سلامتی بدن است. مصرف هفتهای دو بار ماهی باعث افزایش طول عمر انسان میشود.
وی ابراز داشت: برای تولید یک کیلوگرم گوشت گوساله ۱۵ هزار لیتر آب، برای تولید همین میزان گوشت مرغ چهار هزار لیتر آب و برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی تنها ۴۰۰ لیتر آب مورد نیاز است.
مرتضی مختاری، مشاور کسب و کار صنایع غذایی آذرمرجان نیز در ادامه همین نشست با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزیان در استان پایین است و باید رسانهها در جهت گسترش فرهنگ مصرف ماهی تلاش کنند، گفت: برای افزایش مصرف ماهی نگاه ویژهای به بحث بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ و بلاک چین و تولید محصولات جدید داریم.
وی ابراز داشت: برای اولین بار در کشور ماهی قزلآلا بدون تیغ در تبریز توسط صنایع غذایی آذرمرجان فرآوری شده است و روز پنج شنبه با حضور مسئولان استانی رونمایی میشود. یکی از مزیتهای این محصول فرآوری شده قیمت آن نسبت به ماهی قزل آلا است که به صورت نسبی تفاوت بسیاری ندارد، اما دو چالش اصلی بوی ماهی و تیغهای بدنه آن رفع کرده است.
امیر روشنی، مدیر بازرگانی این شرکت نیز نیز در این جلسه گفت: ماهی بدون تیغ برای اولین بار در کشور فرآوری شده است. تمام استخوانهای ماهی و همچنین سر، چربی اضافی و پوست از ماهی جدا شده است.
وی ادامه داد: مصرف ماهی تیلاپیای چینی در بین مردم ایران گسترش یافته و باعث خارج شدن ارز از کشور میشود. درحالیکه این ماهی قزل آلا فرآوری شده رقیب جدی برای تیلاپیا است.
وی در پایان افزود: ماهی قزل آلا کیلویی ۱۵۰ هزار تومان است ولی ما حاضر هستیم خرده فروشی آنرا به قیمت ۱۳۵ هزار تومان انجام دهیم.
انتهای پیام /