تعطیلی واحدهای تولیدی به علت بدهی بانکی مورد قبول نیست
تعطیلی واحدهای تولیدی به علت بدهی بانکی مورد قبول نیست
استاندار آذربایجان‌شرقی احیای واحدهای صنعتی راکد و نیمه تعطیل را از سیاست های اصلی دولت دانست و گفت: تعطیلی صنایعی که از گذشته بدهی بانکی دارند به هیچ عنوان مورد پذیرش نیست و بانک ها نیز بایستی ضمن ارایه تسهیلات به تکالیف خود در این زمینه عمل کنند.

به گزارش شمس، عابدین خرّم عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری استان تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی و مولفه‌های حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی و دولت سیزدهم، برقراری ارتباط بی‌واسطه با مردم توسط مدیران است.

وی ادامه داد: یکی از تاکیدات اصلی رییس‌ جمهور، شفافیت و پاسخگویی در قبال مسوولیت‌ها به مردم است که مدیران باید به این موضوع توجه داشته باشند.

خرم با تاکید بر حمایت از اقشار کم‌ برخوردار و محروم جامعه و تامین ضروریات زندگی و رفاه عمومی مردم، خاطرنشان کرد: مساله مسکن یکی از اولویت های مسوولان استانی و شهرستانی باید باشد و در حوزه نان نیز اگر مردم با مشگلی روبرو هستند، فرمانداران به طور جدی آن را پیگیری کنند تا نارضایتی ایجاد نشود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه استان آذربایجان شرقی جزو ۱۰ استان با درصد تورم بالاست، تصریح کرد: رشد تولید استان در مسیر خوبی قرار گرفته و در تمام ابعاد تولید وضعیت خوبی داریم اما تورم در آذربایجان شرقی همچنان رشد بالایی دارد.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: شبکه توزیع و نظارت در استان ضعیف است که بایستی به این موضوع توجه جدی شود تا وضعیت تورم در آن کنترل شود.

وی با اشاره به اینکه درصد بیکاری در استان تک رقمی است و جز پنج استان برتر در حوزه اشتغال هستیم، یادآور شد: بیشترین میزان بیکاران در آذربایجان شرقی دارای تحصیلات تکمیلی هستند.

خرم با بیان اینکه ۷۱ هزار شغل جدید در سال جاری برای این استان ابلاغ شده که باید تلاش کنیم تا آن را محقق سازیم، افزود: فرمانداران و مسوولان در شورای اشتغال موضوع بیکاری جوانان را در جهت بهبود بخشیدن این وضعیت موجود به طور جدی پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه در دومین سفر استانی رییس جمهوری و هیات دولت به آذربایجان شرقی ۲۳۵ هزار میلیارد ریال تفاهم‌نامه در حوزه‌های مختلف منعقد شد، تاکید کرد: شورای سرمایه‌گذاری باید به صورت جدی در این زمینه فعال شود.

استاندار آذربایجان شرقی یکی از پیشرانه‌ های اصلی اقتصاد این استان را مساله معادن دانست و گفت: شورای معادن در استان بایستی فعال شود و در این رابطه نیز فعالیت تولیدات معدنی و بهره وری را افزایش دهیم تا شاهد افزایش اشتغال در این حوزه باشیم.

وی تاکید کرد: نگاه به فضای مجازی نگاهی درون زا با رویکرد تقویت حاکمیت ملی باشد و رویکرد اصلی دولت در این عرصه نیز رشد و سیطره فضای مجازی در تمام ابعاد و زیست بوم مردم و حکمرانی سایبری است.

خرم اظهار کرد: در گام دوم در حوزه فضای مجازی، بایستی نگاه جدی به این فضا و توسعه زیرساخت ها و فناوری اطلاعات در استان داشته باشیم، توسعه فیبر نوری در این استان هم اکنون در سطح متوسط قرار دارد که باید تلاش شود اوضاع بهتر شود و به حد مطلوب برسد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه وضعیت سرپرستان دستگاه های دولتی در آذربایجان شرقی باید مشخص شود، گفت: از زمان قانونی برخی از سرپرستان دستگاه ها که سه ماه است گذشته و باید این وضعیت قطعی شود.

محمدحسین فرهنگی با اشاره به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، افزود: تشکیل بازارچه های میوه و تره بار و عرضه مستقیم محصولات و مایحتاج عمومی در تمامی شهرستان های استان پیش بینی و اجرا شود.

وی با بیان اینکه وضعیت مالیات در استان مناسب نیست، ادامه داد: نیاز به بازنگری اساسی در حوزه مالیاتی وجود دارد زیرا این مساله فشار زیادی بر اقشار مختلف مردم وارد می کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد اصناف در استان معاف از پرداخت مالیات هستند و نزدیک به ۱۵ درصد اصناف نیز کمتر از ۶ میلیون تومان مالیات خود را پرداخت می کنند.

محمد کلامی افزود: در واقع فشار مالیاتی متوجه اصناف و تولید کنندگان آذربایجان شرقی نیست و در سال گذشته نیز میزان وصول مالیاتی در استان نسبت به متوسط کشوری کمتر بود.

وی با اشاره به برپایی فروشگاه های عرضه مستقیم محصولات در شهرستان ها، ادامه داد: شهرداری تبریز احداث میادین عرضه مستقیم در ۱۰ ناحیه شهر را عهده دار شده که براساس تعهدات شهرداری در سال جاری در سه نقطه شهر این میادین افتتاح خواهد شد.

کلامی در خصوص وضعیت تورم در آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: تورم ماهانه استان در سال جاری ۱.۲ درصد است که جز کم تورم های کشور در سال جاری هستیم ولی در تورم نقطه به نقطه و سالانه در رتبه هشتم قرار داریم.

انتهای پیام /