موبایل در تراز جهانی و ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری در تبریز تولید می‌شود
موبایل در تراز جهانی و ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری در تبریز تولید می‌شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به فعالیت یک واحد دانش بنیان که در کشور بیشترین برد الکترونیکی را تولید می‌کند، گفت: این واحد صنعتی به دنبال تولید موبایل در تراز جهانی است که در این زمینه تولید موبایل جزو محورهای استان قرار گرفته و پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.

به گزارش شمس، صابر پرنیان رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: امیدواریم به زودی با گشایش اقتصادی، مردم استان از برکات سفر ریاست جمهوری بهره مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت اجرای مصوبات مختلف برای توسعه اقتصادی در حوزه‌های صنعت، معدن و تولید گفت: از لحاظ تعداد، تنوع و تخصصی بودن شهرک‌های صنعتی در رتبه ممتازی قرار داریم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی عمده مشکل واحدهای صنعتی را تامین برق پایدار عنوان کرد و افزود: علاوه بر بخش تولید، مسائل محیط زیست نیز برای ما مهم است، بنابراین تصفیه‌خانه‌های صنعتی باید منطبق با آخرین ضوابط محیط زیست باشند.

پرنیان ادامه داد: تخصیص یک‌هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان برای ایجاد پست‌ها و خطوط برق، تامین برق پایدار، احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی اعتبار بی‌نظیری است که شاید در طول تاسیس شهرک‌های صنعتی این تخصیص اعتبار اولین و قابل توجه‌ترین رقمی که اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: با تکمیل زیرساخت‌ها بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت بخش خصوصی فراهم که در نهایت افزایش تولید منجربه اشتغال‌زایی می‌شود.

تاسیس شرکت مس آذربایجان مطالبه مردم است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه تاسیس شرکت مس آذربایجان مطالبه مردم بود، یادآور شد: علاوه بر ایجاد حرکت جمعی از سوی مردم و اصحاب رسانه و مسوولان ارشد استان، این موضوع جزو اصلی‌ترین مطالبات سازمان صمت استان بود.

پرنیان خاطرنشان کرد: حدود ۲۴۰ میلیارد تومان کنسانتره مس از استان خارج شده که اگر این شرکت در استان و تبریز ثبت شود محل هزینه این شرکت نیز در استان خواهد بود و رقمی چند هزار میلیارد تومانی خواهد بود که این رقم بیشتر از بودجه استان است.

وی با بیان اینکه با تاسیس شرکت مس آذربایجان، عواید مس به استان اختصاص می‌یابد، متذکر شد: به دنبال تکمیل زنجیره مس هستیم یعنی خاک مس به کنسانتره و کنسانتره به فلز مس تبدیل شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی  به اهمیت ایجاد شهرک پایین دست مس از فلز مس و مصنوعات فلز مس که فوق‌العاده ثروت‌زاست اشاره کرد و افزود: این مقدار توسعه به تنهایی می تواند اقتصاد استان را متحول کند پس این مصوبات جزو برنامه‌های اصلی استان است.

پرنیان اضافه کرد: ۴۰۰ واحد مختلف لوازم خانگی در منطقه کجوار فعالیت می‌کنند که ساماندهی و بهره‌مندی از مزایا مختلف این واحدها جزو دستور کار است.

تسهیلات ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی به صنعت آذربایجان

وی اذعان داشت: حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات تنها به بخش صنعت تخصیص یافته که این اعتبار نیز در تاریخ آذربایجان بی‌نظیر است یعنی ما هیچ وقت نتوانسته بودیم متناسب با سهم صنعتی استان از منابع مالی و بانکی استفاده کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی ادامه داد: پیش‌بینی شده ۸۰۰ واحد تولیدی جدید و یا طرح توسعه با این ارقام بتوانند توسعه‌ای چشمگیری داشته باشند.

پرنیان تصریح کرد: در حوزه خودروی تجاری اعم از خودروهای کشنده، کامیون، اتوبوس و مجموعه‌سازی رتبه اول کشور را داریم که در این زمینه به دنبال تقویت این بخش هستیم.

وی یادآور شد: ۵۷۰ واحد صنعتی در حوزه صنایع غذایی در استان فعالیت می‌کنند که ۵۰ درصد شیرینی و شکلات در این استان تولید می‌شود.

موافقت ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری در آذربایجان‌شرقی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در نشست وزیر صمت با فعالان اقتصادی مشکلات بخش های مختلف مطرح شد، گفت: با ایجاد کنسرسیوم و سرمایه‌گذاری جدید در حوزه خودرو این ظرفیت وجود دارد که حداقل در این مرحله ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی سواری در استان تولید شود که وزیر صمت نیز با این موضوع موافقت کرده است.

پرنیان بیان داشت: احداث واحد صنعتی برای تولید خودرو در تبریز جزو طرح‌های مهم سازمان صمت است.

وی افزود: در طول مدت دو روزی که تیم ویژه وزارت صمت و معاون وزیر صمت در تبریز حضور داشتند، مشکلات و مسائل مختلف حدود ۳۰۰ نفر از شهروندان بررسی و دستورات لازم صادر شد که این موضوع نیز در نوع خود کم‌نظیر بود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به فعالیت یک واحد دانش بنیان که در کشور بیشترین برد الکترونیکی را تولید می‌کند، خاطرنشان کرد: این واحد صنعتی به دنبال تولید موبایل در تراز جهانی است که در این زمینه تولید موبایل جزو محورهای استان قرار گرفته و پیگیری‌های لازم انجام خواهد شد.

پرنیان ادامه داد: مشکلات مختلف گمرکی، تعهد پیمان سپاری ارزی، تامین مواد اولیه، واردات گندم و آرد، مشکلات تولید روغن نباتی، شکر و تامین مواد اولیه صنایع مختلف مانند ورق و مواد پتروشیمی از جمله مباحث مطرح شده در جریان سفر وزیر صمت به استان بود.

وی با اشاره به ظرفیت بسیار بالای استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی گفت: صنعت استان با اتکا به بخش خصوصی یک صنعت استخوان‌دار بوده و آذربایجان شرقی جزو تراز اول صنعت و تجارت کشور است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی ابراز کرد: امیدواریم با اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری در استان بی‌مهری‌هایی که در سال‌های گذشته بر صنعت آذربایجان شده جبران شود تا با پشتیبانی مردم و حمایت دستگاه‌‌های مرتبط به قطب اول اقتصادی کشور تبدیل شویم.

انتهای پیام/