مشکل کمبود آب در ۱۵ شهر و ۷۰۰ روستا در آذربایجان‌شرقی/ برای تامین آب تبریز با چالش روبرو هستیم
مشکل کمبود آب در ۱۵ شهر و ۷۰۰ روستا در آذربایجان‌شرقی/ برای تامین آب تبریز با چالش روبرو هستیم
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر تقاضای آب بر منابع آبی و عرضه آن در کشور فزونی دارد.

به گزارش شمس، شاهین پاکرو روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه مدیران کل جدید و سابق شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی اظهار کرد: امروز مباحثی که منزلت اقتصادی در حوزه آب داشته باشد، باید در اولویت قرار گیرد، چون اکنون تنها با انجام پروژه ها نمی توان تامین آب کرد.

وی افزود: آنچه که ما را موفق می کند خرد جمعی و مدیریت مصرف آب است؛ بر این اساس باید منابع و مصارف را در یک سطحی به صورت مشخص تعریف کرد.

پاکرو همچنین یکی دیگر از شاخص های موفقیت در تامین و عرضه آب را داشتن شاخص های بالندگی سیستم به معنای مدیران با تجربه دانست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: کمبود آب موضوع اصلی و چالش جهانی و منطقه‌ای است.

وی اظهار کرد: رشد اقتصادی به زیرساخت ها به خصوص آب بستگی دارد؛ اولاً اگر شهری دچار نقص و کمبود در آب یا سیستم آبیاری باشد با مشکل مواجه خواهد شد و نه تنها پیشرفت نمی‌کند، بلکه پسرفت هم خواهد داشت.

محمد کلامی تاکید کرد: اکنون مدیران باید برای احیای آب و حفاظت از منابع آب برنامه داشته باشند تا مشکلات آینده را به خوبی مدیریت کنند.

مدیرکل جدید آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: اکنون ۶۴ شهر و ۲هزار و ۷۳۴ روستای استان زیر پوشش آب و فاضلاب استان قرار دارند.

وی اظهار کرد: ۱۵ شهر و ۷۰۰ روستا در آذربایجان‌شرقی دارای مشکل کمبود آب هستند؛ بر این اساس برنامه های یک تا چهار ساله برای رفع برخی از مشکلات آبی در استان لازم است.

محمد خانی خاطرنشان کرد: برای عبور از مشکلات آب در آذربایجان شرقی، برنامه های دراز مدت در قالب انتقال آب ارس به تبریز و شهرهای مسیر انتقال در دست اجراست که البته اجرا و اتمام آن همت مسئولان استانی و کشوری را می طلبد.

وی میزان آب مورد نیاز شهر تبریز را پنج هزار لیتر در ثانیه دانست و گفت: ۴۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب در این شهر وجود دارد و در این خصوص دارای چالش هستیم.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: حفر و تجهیز چاه و بازسازی ایستگاه پمپاژ زرینه رود و نهند برای تامین آب تبریز از جمله اقدامات کوتاه مدت در دست اقدام است.

وی همچنین گفت: ۶۵ درصد مشترکان آذربایجان‌شرقی کمتر از الگو مصرف می کنند، اما به هر حال درآمد شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی کفاف نیازهای مالی این شرکت را نمی دهد و مشکل نقدینگی وجود دارد.

در این مراسم از خدمات هفت ساله علیرضا ایمانلو، مدیرکل سابق آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی تقدیر و محمد خانی به عنوان مدیر کل جدید معرفی شد.

انتهای پیام/