شعر شیعی ترکی در ادبیات اسلامی می‌درخشد
شعر شیعی ترکی در ادبیات اسلامی می‌درخشد
نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه شعر شیعی ترکی در آسمان ادبیات اسلامی می‌درخشد، گفت: در تاریخ ادبیات ترکی آذربایجان، به وقایعی چون غدیر و عاشورا عنایت شده و در آثار ملامحمد فضولی تا عمادالدین نسیمی جلوه‌گر است.

به گزارش شمس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل‌هاشم، شنبه شب، ۲۵ تیرماه، در آیین اختتامیه دومین کنگره بین المللی شعر ترکی غدیر، مدح و ثنای اهل بیت(ع) را افتخار و سعادتی خواند که نصیب هرکس نمی‌شود، اظهار کرد: ادبیات و فرهنگ مسلمین در سایه سار قرآن و رهنمودهای پیامبر اکرم(ص) از آب زلال غدیر خم سیراب و جاودانه شد.

 وی با بیان اینکه نام و یاد مولای متقیان علی(ع)، آثار ادبی را از آفت فراموشی مبرا می‌کند، ادامه داد: مدح مولا و غدیر زینت بخش دل‌ها و دفترها است؛ به طوریکه کمتر شاعری می‌توان یافت که جرعه ای از خم غدیر ننوشیده و جان تشنه او حلاوت حلال عشق علی(ع) را نچشیده باشد.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: حتی دشمنان علی(ع) هم از معاویه و یزید گرفته تا عمروعاص نتوانستنه‌اند از شیرینی مدح او چشم بپوشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در تاریخ شاعران حق جو از هر نژاد و زبان به برکت این چشمه جوشان شهادت داده و به زبان‌های ترکی، فارسی و عربی در مدح غدیر و علی(ع) شعرها سروده‌اند.

وی با بیان اینکه شعر شیعی ترکی در آسمان ادبیات اسلامی می‌درخشد، گفت: در تاریخ ادبیات ترکی آذربایجان، به وقایعی چون غدیر و عاشورا عنایت شده و در آثار ملامحمد فضولی تا عمادالدین نسیمی جلوه‌گر است.

وی ادامه داد: آثار حکیم ملا محمد فضولی به سه زبان ترکی، فارسی و عربی مملو از آموزه های دینی و عشق به اهل بیت(ع) بوده و مضامین عرفانی و حکیمانه در شعر او فوران می‌کند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی، حکیم فضولی را به عنوان یکی از بزرگترین شاعران ترکی آذربایجانی خواند و یادآور شد: به همین دلیل نیز سازمان یونسکو ۱۹۹۴ را سال ملا محمد فضولی اعلام کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: عمادالدین نسیمی تبریزی دیگر شاعر متعهد شیعی اشعاری دل انگیز در مدح پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت سروده و به همین دلیل به حکم قاضی حلب کشته شده و پوست او را کندند.

وی افزود: در وقایع اسلام، غدیر جزو وقایعی است که پیوست ادبی دارد و این کنگره ها نیز فرصتی برای معرفی خلق آثار ماندگار در راه اهل بیت(ع) است.

وی با بیان اینکه شعر ترکی مرزهای کشورهای مختلف را درنوردیده است گفت: شعرای ترک زبان هم از قافله ابراز عشق و ارادت به علی(ع) عقب نمانده و از دربند روسیه تا شیروان و نارداران در آثار شاعرانی چون قمری دربندی، خورشید بانو، میر علی اکبر صابر مدح علی خودنمایی می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم در ادامه بیان کرد: در دوران اخیر شعر ترکی اهل بیت(ع) به لطف بزرگانی چون ذهنی، ذهنی زاده، شهاب، نیر، مولانا یتیم، عابد و استاد شهریار دوزان طلایی خود را سپری می‌کند.

امام جمعه تبریز، در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: زبان شعر بهترین وسیله برای رساندن پیام غدیر به جهانیان است و می تواند واقعه غدیر را به گفتمان عمومی تبدیل کند.

انتهای پیام /