نگران شیوع دوباره کرونا هستیم/ از اول اردیبهشت آمار مبتلایان نزولی شد
نگران شیوع دوباره کرونا هستیم/ از اول اردیبهشت آمار مبتلایان نزولی شد
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: پیک بیماری کرونا در آذربایجان شرقی پشت سر گذاشته شده و این ویروس در حال کنترل است.

به گزارش شمس، «محمدحسین صومی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران روند شیوع ویروس کرونا در آذربایجان‌شرقی را کاهشی اعلام و ابراز داشت: بر اساس آمارهای موجود از روز ۳۱ فروردین سیر نزولی بیماری کووید ۱۹ در استان ثبت شده است به طوری که طی هفته جاری، ۲۵ درصد کاهش در افراد با علایم مثبت کرونا را داشتیم.

به گفته وی در بیمارستان‌های آذربایجان شرقی نیز همان روند نزولی وجود دارد و در حدود ۱۳ درصد کاهش مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و ۱۲ درصد نیز کاهش در مرگ و میر بیماران مبتلا را شاهدیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه از روز ۱۴ اسفند ماه در آذربایجان شرقی شاهد افزایش تعداد مبتلایان کرونا بودیم، توضیح داد: شناسایی افراد مبتلا از طریق آزمایش در بیماران بستری شده در مراکز درمانی استان انجام می‌گرفت و افزایش در مبتلایان به بیماری کرونا را با شیب ملایمی شاهد بودیم که این روند تا ۲۲ فروردین ماه ادامه داشت و دلیل اصلی این افزایش آزمایشات سرپایی بود.

وی بیشترین تعداد مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته در کشور را متعلق به آذربایجان‌شرقی دانست و اضافه کرد: بر همین اساس آمارها نشان می‌دهد شیب افزایشی مبتلایان به کرونا در استان تا ۳۱ فروردین ماه ادامه داشت.

صومی دلایل عمده دیر رسیدن به پیک بیماری کرونا در آذربایجان شرقی را مربوط به تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها از همان روز اول شیوع اعلام کرد که در این راستا تمهیدات خوبی نیز اتخاذ شد و آب و هوا نیز در روند این بیماری تاثیر داشت.

وی با اشاره به اینکه مردم در کل مراحل مقابله با ویروس کرونا همراهی خوبی با دانشگاه علوم پزشکی داشتند و ما از روند موجود راضی هستیم، گفت: اما با آغاز ماه مبارک رمضان و برخی مهمانی‌های مربوط به افطاری، ما نگران شیوع دوباره این ویروس هستیم که در روزهای آتی محدودیت‌هایی که داشتیم، شکسته شده که شاید مجبور باشیم تمهیدات جدیدی را در این زمینه انجام دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: اگر بهداشت فردی را رعایت کنیم و بهداشت محیط را نیز جدی بگیریم و به سلامت دیگران اهمیت قائل شویم و در رمضان همان طوری که امساک از خوردن و نوشیدن اصل دینی ماست، امساک در رفت و آمدها را هم داشته باشیم مطمئنا” در روزهای آتی باز شاهد کاهش روند بیماری در استان خواهیم بود.

وی مجموع کادر درمانی درگیر با ویروس کرونا در مراکز درمانی و بیمارستانی آذربایجان شرقی را ۳ هزار و ۴۶۵ نفر اعلام کرد که از تعداد، ۵۹۴ نفر پزشک، یکهزار و ۱۳۰ نفر مراقب سلامت و یکهزار و ۷۴۱ نفر را بهورزان تشکیل میدهند.

صومی با بیان اینکه هم اکنون یکهزار و ۴۱ خانه بهداشت، ۲۷۰ مرکز بهداشت عادی، ۴۰ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ مرکز ۲۴ ساعته در آذربایجان شرقی برای خدمات رسانی به مردم جهت شناسایی و تشخیص مبتلایان به کرونا فعالیت دارد، گفت: از مجموع مراکز ۱۶ ساعته، تعداد ۱۵ مرکز در شهرستان تبریز، ۴ مرکز در مرند، ۳ مرکز در شبستر، ۲ مرکز در هریس و ۲ مرکز در هشترود فعال بوده و در بقیه شهرستان ها هر کدام یک مرکز در ساعات تعیین شده خدمات رسانی می کنند.

وی تعداد مراکز ۲۴ ساعته در تبریز و میانه را هر کدام ۳ مورد، در آذرشهر، اسکو، جلفا، شبستر، مرند و هریس هر کدام ۲ مرکز، در شهرستان های اهر، خداآفرین، کلیبر، ملکان، ورزقان و مراغه را هر کدام یک مرکز  اعلام کرد.

انتهای پیام/