سیاسی شمس: بیتدبیری در اجرای طرح سهمیهبندی بنزین، نظم عمومی را چند روزی در اقصینقاط مختلف کشور مختل کرد. ایرانیها که از افزایش نرخ بنزین خاطره خوشی نداشتند، اجرای این طرح را مساوی با فشار اقتصادی دوچندان بر ملت و گرانی دیگر کالاها میپنداشتند و نگران تأمین معیشت خود و خانوادههایشان بودند.
دولتمردان بیآنکه از هفتهها قبل در مورد افزایش قیمت بنزین و سهمیهبندی سوخت صحبت و علت تصمیمشان را برای مردم تشریح و افکار عمومی را جهت پذیرش این طرح اقناع کنند، در هفتهی وحدت با خبری شوکآور وحدت را در حاشیه قرار دادند تا مردم نسبت به این تصمیم سران نظام معترض شوند.
مخالفت ملت با تصمیم مسئولان در دنیای مجازی نمود بیشتری داشت اما دیری نگذشت که این اعتراض با ایجاد ترافیک سنگین در خیابانها عیانتر شد، چند ساعتی خیابانها مسدود بود و در همین تبریز رانندگان اعتراضشان را با خاموش کردن خودروها نشان میدادند اما این پایان کار نبود.
عدهای سهواً یا عمداً اعتراضات مردمی به افزایش قیمت بنزین را به سمت اغتشاش سوق دادند و حرکتی که میتوانست به صورت مسالمتآمیز به پایان برسد، با ایجاد حریق در خیابانها، آتش زدن اتوبوسها و پمپ بنزینها و حتی شکستن شیشهی بانکها و خودروهای عبوری رنگ و بویِ آشوب به خود گرفت.
مردم با افزایش قیمت بنزین مخالف بودند اما برگ سبری جهت ایجاد اختلال در نظم عمومی و امنیت شهر صادر نکرده بودند. همین نیز موجب شد خیلی زود صفِ خود را از مهاجمان به وسایل نقلیه و عمومی جدا کنند، اما آنانکه در خیابانها میزنند و میشکنند کیستند؟
قطعاً آنان نیز جزوی از همین مردماند و از سایر کشورها صادر نشدهاند اما افکارشان تحت تاثیر رسانههایی است که میخواهند اعتراضات بنزینی را به حاشیه کشانده و اهداف سیاسیشان را به اجرا درآورند، عدهای از این افراد رسماً فریب خوردهاند و گروهی دیگر با آنکه از پیامدهای اغتشاشات باخبرند و میدانند چنین حرکاتی مسالمتآمیز نیست، در کمال تاسف از روی سرگرمی به درگیری با نیروهای نظامی میپردازند!
در حال حاضر آنچه میتواند از بار منفی اجرای طرح سهمیهبندی بنزین بکاهد، تبیین زوایای مثبت و منفی این طرح توسط مسئولین و کارشناسان مربوطه در تریبون رسانهی ملی و پیشگیری از هرگونه افزایش قیمت سایر محصولات است.
انتهای پیام/