به گزارش خبرنگار شمس، دکتر حسین امامعلیپور، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تبریز و سرپرست کل المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر در نشست خبری این المپیاد که ظهر امروز در دانشگاه تبریز برگزار شد، گفت: ان شاء الله بتوانیم بهترین میزبان برای دانشجویانی که در پانزدهمین المپیاد فرهنگی- ورزشی شرکت میکنند، باشیم.
وی ادامه داد: این المپیاد با شعار رقابت رفاقت و سلامت و با حضور حدود هزار و پانصد دانشجوی ورزشکار دختر و هزار و ۸۰۰ دانشجوی ورزشکار پسر برگزار میشود.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تبریز افزود: یکی از مبارکترین مسئله همزمانی برگزاری این المپیاد با شروع دهه امامت و ولایت است. به طوری که افتتاحیه این المپیاد در بخش دختران مصادف با عید قربان است. بعد از شروع آموزش حضوری در دانشگاهها، این المپیاد اولین المپیادی است که در سطح کشور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه رقابت پسران در ۱۲ رشته ورزشی فوتسال، والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز، تکواندو، بدمینتون، شنا، تیراندازی، کشتی آزاد و کشتی فرنگی و رقابت های خواهران نیز در ۱۰ رشته مذکور به جز کشتیهای آزاد و فرنگی برگزار میشود، گفت: فراهمسازی مقدمات برگزاری این المپیاد از ۱۵ فروردین آغاز شد، به طوری که در دانشگاه تبریز ۳ هزار نفر درگیر فرایند انتخابی تیمها میشوند. انتخابی مناطق نیز بعد از آن رخ داد. همه این موارد جنب و جوشی را در میان دانشجویان ایجاد کرد که در واقع مهمترین هدف از برگزاری این المپیادها بود.
دکتر امامعلیپور تصریح کرد: یکی دیگر از اتفاقات مهم در این مسابقات اینست که در کنار این رویدادها، استارتآپ ورزشی نیز برگزار میشود تا دانشبنیان بودن ورزش نیز تقویت شود. کارهای اولیه آن انجام شده است به طوری که تاکنون ۵۰ شرکت در این استارتاپ ورزشی شرکت کردهاند.
سرپرست کل المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان دختر و پسر افزود: نام پانزدهمین المپیاد فرهنگی – ورزشی دانشجویان را المپیاد سبز گذاشتهایم، زیرا از اول تا آخر این المپیاد هیچ کاغذی استفاده نخواهیم کرد و امورات در داخل اپلیکیشن و سایت المپیاد تدارک دیده شده است که از اتفاقات مبارک در دانشگاه تبریز است.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان کشور نیز در این نشست گفت: سال ۱۳۹۹ آماده برگزاری المپیاد پانزدهم در دانشگاه گیلان بودیم که به دلیل شیوع ویروس کرونا برگزار نشد و سه بار تا مرز برگزاری آن رفتیم و نهایتاً برگزار نشد.
ابراهیم علیدوست ادامه داد: سال گذشته ۱۸ رشته را برای پسران و ۱۴ رشته را برای دختران تعیین کرده بودیم که به دلیل شیوع ویروس کرونا قرار شد، تعداد رشتهها و نفرات را کمتر کنیم نهایتاً جمع بندی این شد که در سال ۱۴۰۱ برگزار کنیم اما دانشگاه گیلان میزبانی آن را نپذیرفت و به سراغ کاندیدای بعدی که دانشگاه تبریز بود، رفتیم.
وی افزود: دانشگاه تبریز بهمن ماه اعلام آمادگی کرد و اسفند ماه نیز از دانشگاه بازدید کرده و آمادگی دانشگاه برای برگزاری آن را تایید کردیم اما متاسفانه پس از آن به دلیل تعطیلات عید نوروز و ماه رمضان تاخیراتی ایجاد شد که اساساً تا آن زمان هم دانشگاهها حضوری نبودند.
وی خاطرنشان کرد: ما سعی کردیم مسابقات درون دانشگاهی را در ماه رمضان و بین دانشگاهی را خرداد ماه برگزار کنیم که هفتهی گذشته نیز ظرفیت هر دانشگاه و هر منطقه تعیین شد و این فرآیندی بود که در یک ماه انجام شد درحالیکه در گذشته در طول چندین ماه انجام میشد.
علیدوست همچنین یادآور شد: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون تغییرات بسیاری در امکانات دانشگاه ایجاد شده و افزایش یافته است که اگر طبق روال قبلی برگزار میشد، المپیاد تبریز ماندگار میشد.
وی اظهار کرد: المپیادهای دانشجویی، رخدادهای بزرگی هستند که این المپیاد اولین رویداد بزرگ کشوری پس از شیوع ویروس کرونا است که در ۲۲ رشته ورزشی، ۱۰ رشته برای دختران و ۱۲ رشته برای پسران برگزار میشود و اهمیت رویداد از این جهت است که برای افتتاحیه وزیر علوم و ورزش هم حضور خواهند داشت.
وی اضافه کرد: ۲۸۰۰ ورزشکار در این المپیاد حضور دارند که ۱۳۰۰ نفر آنها دختر و ۱۵۰۰ نفر آنها پسر است البته بیش از ۵۰۰۰ نفر در این رویداد حاضر خواهند شد همچنین در میان دانشجویان، از قهرمانان ملی هم استفاده میکنیم.
مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان کشور یادآور شد: افتتاحیه و اختتامیه این المپیاد و برخی از رویدادهای آن، علاوه بر شبکهی سهند از شبکهی اخبار، سه و ورزش نمایش داده میشوند که پوشش اصلی آن بر عهدهی صداوسیما است.
وی تاکید کرد: باید تلاش کنید تا دانشجویان از این رویداد، خاطرهی خوبی داشته باشند و ظرفیتهای استانی هم فعال شود البته ما در برگزاری این المپیاد از ظرفیت نیروهای داوطلب هم استفاده کردهایم.
وی افزود: از ۱۱ فدراسیون که تیمهای ورزشی آنها در المپیاد حضور دارند، دعوت شده است تا تیمها را رصد کرده و استعدادها را شناسایی کنند که ظرفیت خوبی برای ورود دانشجویان به ورزش حرفهای است.
محمدحسین خدادادی، دبیر کل اجرایی پانزدهمین دوره المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان کشور نیز در خصوص برنامههای گردشگری این المپیاد گفت: کمیتهای برای برنامههای فرهنگی این المپیاد مد نظر قرار گرفته است و در داخل دانشگاه و خوابگاه فضاهای فرهنگی ایجاد شده است تا دانشجویان از ظرفیتهای گردشگری و فضاهای تاریخی تبریز هم استفاده کنند.
انتهای پیام /