یادداشت شمس: کارمند باشید یا بازاری فرقی ندارد و باید مالیات بپردازید، همان چیزی که در تمام دنیا با آن کشورها را اداره میکنند و بخش عظیمی از بودجه دولتها از آن تامین میشود. پرداخت مالیات در هر کشوری یکی از موضوعات اصلی است و به حدی جدی گرفته میشود که گاه از گوشه و کنار دنیا شنیده میشود ستارههای محبوب دنیای هنر و ورزش به خاطر فرار از آن محکوم به پرداخت مبالغ سنگین و حتی زندان شدهاند. در ایران اما راههای فرار برای پرداخت مالی کم نیست از فلان ورزشکار که رقم قراردادش را کمتر مینویسد تا از مالیات فرار کند تا برخی پزشکان که با فرار از نصب دستگاه کارتخوان مرزهای فرار از مالیات را جابجا کردهاند.
برخلاف بسیاری از کشورهای جهان پزشکان در ایران جز طبقه فوق مرفه و مرفه محسوب میشوند اما همین قشر زمان پرداخت مالیات به سراشیبی افتاده و برای دور زدن قانون روشهای عجیبی را پیش میگیرند که یکی از آنهافرار از نصب دستگاه کارتخوان است. پزشکان میدانند که با نصب کارتخوان با توجه به گردش مالی که در آن پوز ثبت میشود مجبور به پرداخت مالیات هستند و به همین دلیل از بیماران میخواهند تا هزینه ویزیت را نقدی پرداخت کنند. البته برخی مرزهای فرار را چند کیلومتری جابجا کردهاند و گاهی بیماران را به سوپرمارکت یا ساندویچی سر مطب میفرستند تا پرداخت ویزیت را از دستگاههای کارتخوان آنها انجام دهند.
آنطور که سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه میگوید میزان فرار مالیاتی پزشکان در کشور ۶ هزار و ۵۰۰ میلیون تومان است. یعنی در حالی که باید رقمی نزدیک به ۸ هزار میلیارد تومان مالیات توسط پزشکان پرداخت شود تنها ۷۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت میشود!
در قسمنامه پزشکان آمده است:”سوگند یاد میکنم که: همواره حدود الهی و احکام مقدس دینی را محترم شمارم، از تضییع حقوق بیماران بپرهیزم و سلامت و بهبود آنان را بر منافع مادی و امیال نفسانی خود مقدم بدارم.”
حال نه تنها بسیاری از پزشکان بهبود و سلامت بیمار را بر منافع مادی مقدم نمیدارند و تا زمانی که بیمارِ بیچاره حق ویزیت پرداخت نکرده حاضر به ویزیت و معالجه نمیشوند بلکه حاضر نیستند مالیاتِ دریافتیهایی که از جیب همین بیماران کسب میکنند را پرداخت کنند و هر روز به فکر شگردِ جدیدی برای دور زدن قانون هستند. فرار مالیاتی پزشکان مدتهاست مورد انتقاد رسانهها، مردم و برخی مسئولین قرار گرفته اما مشخص نیست وزارت بهداشت به عنوان متولی و سازمان مالیاتی کشور به عنوان متشاکی چه زمانی با این موضوع به صورت جدی برخورد خواهند کرد.
- نویسنده : فرناز پورعباس
قاسمی
تاریخ : ۲۵ - اردیبهشت - ۱۳۹۸تو مطب دکترا تقریبا کارتخوان وجود نداره… متخصص زنان که به هیچ وجه کارت نمیکشن و میگن دستگاه نداریم
یعنی واقعا کسی نیست نظارت بکنه؟ به داد مردم برسه؟