به گزارش شمس، برای هر ملتی، تاریخ و آنچه که میراث گذشتگان است، گنجینهای است ارزشمند که باید همانند امانتی گرانقدر از نسل حاضر به نسلهای آینده منتقل شود.
ایران، بزرگ کشوری است در پهنه عالم، که با اتکای تاریخی چند هزار ساله و غنی خود، هر مورخی را به تامل وا میدارد؛ و در این میان، تاریخ معاصرش، رنگ و بویی دیگر گرفته به واسطه روایت حماسهها و دلاوریهای فرزندان این مرز و بوم …
سالهای دفاع مقدس، سند متقن این دلاوریها و رشادتها بوددر راه حفظ دین و وطن تا پای جان و اکنون ما، وارث تاریخ آن روزهای عشق و ایمان هستیم و وظیفهای بس خطیر برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره انسانهایی که عاشقانه از هستی خود گذشتند تا ما و اسلام و ایران، پاینده و سرفراز زندگی کنیم.
شهرداری تبریز در حیطه وظایف اجتماعی و فرهنگی خود، در راستای حفظ و اعتلای فرهنگ دفاع مقدس و تسری آن در بین نسل جوان جامعه، علاوه بر تدارک برنامه های مختلف فرهنگی، برخی پروژههای عمرانی خود را با محوریت دفاع مقدس طراحی کرده است.
یکی از این پروژهها، پارک موزه دفاع مقدس واقع در محدوده شهرداری منطقه ۲ تبریز است.
این پروژه با هدف یادآوری آثار و ارزشهای ۸ سال دفاع مقدس و در مساحتی بالغ بر ۵ هزار و ۶۰۰ مترمربع به انضمام امکانات جنبی، همچون سالنهای همایش، کتابخانه، پارک، سینما، پارکینگ و دیگر بخشهای رفاهی و تفریحی در حال احداث است.
پارک موزه دفاع مقدس یکی از مراکز فرهنگی است که پس از بهرهبرداری، میتواند مکان مناسبی برای گذران اوقات فراغت شهروندان باشد و در عین حال، مرکزی برای حفظ، انتشار و انتقال ارزشهای دفاع مقدس برای نسلهای آتی محسوب میشود.
تکمیل نشدن باغ موزه دفاع مقدس پس از ۲۷ سال از کلنگزنی آن همواره مورد اعتراض علاقهمندان به فرهنگ دفاع مقدس و پیشکسوتان این حوزه بوده است و به نظر میرسد در صورت مشخص شدن برنامهها ظرف چند سال آینده شاهد تکمیل این مکان فرهنگی باشیم.
این پارک موزه از سال ۷۴ کلنگزنی و عملیات اجرایی آن آغاز شده است، اما مسیر ۲۷ ساله پرفراز و نشیب باعث شده است که هنوز شاهد تکمیل این پروژه مهم فرهنگی کلانشهر تبریز نباشیم.
هر شهرداری که در تبریز طی سالهای گذشته آغاز به کار میکند از نخستین برنامههایش جمع کردن پدران شهدا و بازدید از پارک موزه دفاع مقدس تبریز است اما در پایان برنامه کاریش تنها چند درصد از پیشرفت فیزیکی برخوردار میشود.
۲۷ سال از کلنگزنی آن میگذرد اما هنوز در خم وعده مسئولان مانده است…
راهاندازی موزه دفاع مقدس آذربایجان شرقی از مطالبات خانواده شهداست/ احداث پارک موزه دفاع مقدس تبریز ۲۷ ساله شد
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانشرقی گفت: مسوولان موزه دفاع مقدس استان را بعد از ۲۷ سال راهاندازی کنید.
امیر دریادار دوم «رضا عباسی» راهاندازی موزه دفاع مقدس آذربایجان شرقی از جمله ضروریات و جزو مطالبات رزمندگان و خانوادههای شهدا و ایثارگران است.
وی با تاکید بر اینکه امروز رزمندگان عزیز و خانوادههای شهدا و ایثارگران، راهاندازی باغ موزه دفاع مقدس را از ما مطالبه میکنند، اظهار داشت: موزه دفاع مقدس استان میتواند به عنوان یک مجموعه عظیم در حوزههای فرهنگی ایفای نقش کند.
عباسی با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی موجود در موزه دفاع مقدس، عنوان کرد: به عنوان یک سرباز خواهش دارم تا کمک کنیم موزه دفاع مقدس استان بعد از ۲۷ سال راهاندازی شود.
عباسی، با اشاره به حضور ۲ هزار دانش آموز دختر طی هفتههای گذشته در باغ موزه دفاع مقدس استان و اثرات فرهنگی این مجموعه، گفت: محتوایی که در این موزه وجود دارد، بهترین فرصت برای فرهنگ سازی است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجانشرقی، با تاکید بر تبلیغ و ترویج فرهنگ دفاع مقدس در قالب موزه دفاع مقدس، یادآور شد: تمام راهکارهای فرهنگی از جمله بیان خاطرات، نوشتن کتاب، و… در راستای نشر فرهنگ دفاع مقدس ضروری است اما راهاندازی موزه دفاع مقدس نیز از جمله ضروریات و جزو مطالبات رزمندگان و خانوادههای شهدا و ایثارگران است که امیدواریم همه کمک کنیم تا باغ موزه دفاع مقدس استان راهاندازی شود.
عباسی با اشاره به حماسههای تاریخ ساز استان آذربایجان شرقی در دفاع مقدس و پشتیبانی از پنج استان، ادامه داد: رزمندگان ما در اکثریت عملیاتها حضور میدانی داشتند که باید بتوانیم این رشادتها را به نمایش بگذاریم و با الگوبرداری از آموختههای دوران دفاع مقدس، در پیشرفت حوزههای مختلف کشورمان گامهای مختلفی برداریم.
آذربایجان شرقی ۱۰ هزار شهید، ۲۵ هزار جانباز و ۲ هزار آزاده تقدیم میهن و انقلاب اسلامی تسریع در افتتاح و تکمیل باغ موزه دفاع مقدس برای نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است.
پایان پیام/