مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از امضای موافقت نامه ۹ میلیاردی برای تکمیل پروژه مقبرهالشعرا خبر داد و گفت: این موافقت نامه، امروز به کمک سازمان مدیریت و برنامه ریزی از محل اعتبارات ملی به رقم ۹ میلیارد و ۷۵۷ میلیون تومان امضا شد و به دنبال تخصیص کامل اعتبار هستیم.
به گزارش شمس، محمد محمدپور در مراسم گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی در مقبرهالشعرای تبریز در تشریح این خبر اظهار کرد: با واگذاری پروژه مقبرهالشعرا به شهرداری در سال ۹۳ و حذف ردیف بودجه آن، طی مکاتبات با نمایندگان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی این ردیف بودجه را احیا کردیم.
وی اضافه کرد: عدهای در خصوص احیای پروژه مقبره الشعرا کنار ما بودند و فضا را برای بهرهمندی از پتانسیلها و تکمیل پروژه فراهم و برخی دیگر نیز فقط گله کردند، همانهایی که تا سالهای گذشته گذرشان هم به این جا نیافتاده بود.
وی ضمن قدردانی از حساسیت مسئولان استانی در خصوص پروژه مقبره الشعرا به ویژه امام جمعه تبریز و استاندار آذربایجان شرقی گفت: رسانهها و شخصیتهای مختلفی نیز اهمیت، شرایط و ضرورت تکمیل طرح توسعه این پروژه را برجسته کردند.
محمدپور اظهار کرد: طبق گفته شهرداری حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار صرف پروژه مقبرهالشعرا شد و سپس شرایط عمومی کشور، استان و شهرداری به گونهای شد که محدودیت اعتبارات و منابع ایجاد شد، از زمان واگذاری این پروژه به شهرداری روزی نبوده است که پیگیر به سامان رساندن پروژه مقبرهالشعرا نباشیم.
وی با اشاره به تشکیل هیئت امنایی در این خصوص به ریاست استاندار آذربایجان شرقی گفت: معاون عمرانی استاندار، مسئولیت این هیئت را بر عهده گرفته است و مدیر کل میراث فرهنگی استان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فرماندار و شهردار و رئیس شورای شهر تبریز از اعضای آن به شمار میآیند و امیدواریم به کمک هم این مجموعه را آن گونه که شایسته مردم تبریز است، سامان دهیم.
وی بیان کرد: برخی از نبود سرویس بهداشتی در مجموعه مقبرةالشعرا گلهمند بودند و این در حالی است که در هیچ مجموعه تاریخی چنین امکاناتی وجود ندارد و امیدواریم این نگاهها فقط محدود به ایام انتخابات نباشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تاکید کرد: با توجه به مدفون بودن ۴۱۰ شاعر از هزاره گذشته در این مجموعه باید همدلانه به هم کمک کنیم تا این مجموعه بازسازی و تکمیل شود.
وی در ادامه از تبدیل مقبرهالشعرا به موزه شعر و ادب آذربایجان خبر داد و گفت: مجوز این موزه به امضای مدیر کل میراث فرهنگی استان رسیده و موزه تحت عنوان “موزه شعر و ادب تبریز” با محتوای مناسب در خدمت علاقهمندان خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذاری بیست و هفتم شهریور ماه به عنوان روز فرهنگ و ادب فارسی و تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: مصوبات این شورا عین قانون بوده و برای همه الزام آور است، متاسفیم که بعد از حدود ۱۷ سال از این اتفاق، برخی از روی عناد و نادانی و برخی نیز عمدا در مورد چرایی انتخاب این روز به اسم شهریار سخن میگویند.
محمدپور در پایان خاطرنشان کرد: شهریار تابوشکن زمان خودش بود و در قد و قامت شاعرانی همچون نظامی، سعدی، حافظ و خاقانی قرار گرفت. خدمت کم نظیر شهریار به عرصه شعر و ادب کافی است تا جریان شعر ایران زمین خودش را مرهون او بداند.
بیانیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت درگذشت استاد شهریار و گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی در پایان این مراسم شد.
لینک کوتاه : https://shamsnews.ir/?p=6736