به گزارش شمس، انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی سیاستمداران متعددی را از خطهی آذربایجانشرقی بهوجد آورده است و برخی چهرههای شاخص تبریز نیز قصدِ حضور در بهارستان کردهاند.
در این میان برخی چهرهها از ماهها قبل فعالیت انتخاباتیشان را آغاز کردهاند و از طرحِ نامشان بهعنوان نامزد ماراتن مجلس یازدهم اِبایی ندارند اما گروهی دیگر یا در پشت پرده مشغول فعالیتهای انتخاباتیاند و یا هنوز برای انجام این ریسک مردد ماندهاند و طی ماههای آتی تصمیمشان را نهایی میکنند.
تاکنون حضور تعدادی از چهرهها در انتخابات مجلس شورای اسلامی مسجل شده است که از جملهی آنها میتوان رحیم شهرتیفر(معاون سیاسی استاندار سابق آذربایجانشرقی)، سردار عزتا.. جعفری(مدیرکل سابق حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان)، علیرضا نوین (شهردار تبریز از سال ۸۴ تا ۹۲) و غلامحسین مسعودی ریحان(عضو شورای پنجم تبریز) را نام برد.
رحیم روی ریلِ تبریز_میانه !
رحیم شهرتیفر که از چهرههای اصلاحطلب محسوب میشود متولد تبریز است و با توجه به حضور چندین سالهاش در شهرستان میانه بهعنوان فرماندار، احتمال کاندیداتوریاش از این حوزه انتخابیه بعید نیست اما رصدِ فعالیتهای او نشان میدهد یارِ دیرین اسماعیل جبارزاده برای رقابت با سایر نامزدهای حوزه انتخابیه تبریز برنامهریزی کرده است.
سردار عزتا.. جعفری از دیگر چهرههایی است که بیشتر در میان نظامیان و اهالی حوزهی فرهنگ پایداری شناخته شدهتر است و با توجه به سابقه و جهتگیریهای سیاسیاش احتمال حضور او در لیست رقیب اصلاحطلبان دوچندان است.
مقصد اول و آخر نوین بهارستان است
اما برخلاف گزینههای علیرضا نوین بهجهت سابقههای مدیریتیاش در سپاه و شهرداری تبریز برای آذربایجانیها و عموم مردم چهرهای آشناست. شهردار اسبق تبریز در انتخابات مجلس دهم بهعنوان چهرهای مستقل پا به میدان گذاشت و با کسب ۸۶ هزار و ۳۱۰ رأی در جایگاه یازدهم قرار گرفت. نوین بار دیگر دنبال بختآزمایی است و شاید اینبار شانس بیشتری نسبت به قبل داشته باشد.
مسعودی ریحان از دیگر چهرههای اصلاحطلبی است که سابقهی نمایندگی مردم اهر و هریس را در مجلس هشتم در کارنامهاش دارد و حال ضمن حضور در شورای شهر تبریز میخواهد بار دیگر به زادگاه خود برگردد و باسایر رقبای این حوزهی انتخابیه به رقابت بپردازد.
با گذشت از گزینههای قطعی به چهرههایی میرسیم که کاندیداتوری آنان در انتخابات مجلس یازدهم محتمل است و اخباری مبنی بر نامزدیشان در محافل عمومی و خصوصی مطرح شده است.
اکران قصههای مجید به تبریز میرسد یا اردبیل؟
مجید خدابخش، استاندار سابق آذربایجانشرقی یکی از این چهرههاست. مدیریت او در شمسالعماره با اعمال قانون بازنشستگان زودهنگام پایان یافت و شرایط برای آشنایی بیشتر مردم با عملکرد او میسر نشد اما چنانچه خدابخش پا به عرصهی انتخابات مجلس بگذارد دو شهر تبریز و اردبیل گزینههای پیش روی او خواهند بود.

انتخابات مجلس، ماراتن دو شهردار
صادق نجفی، شهردار سابق تبریز هم از دیگر چهرههایی است که نامش از ماهها قبل بهعنوان کاندیدای انتخابات آتی بر زبانها میچرخد. نجفی که با تصویب قانون منع بهکارگیری بازنشستگان معاونت وزارت صنعت و معدن را از دست داد حال فرصت بیشتری برای فعالیتهای انتخاباتی دارد و باتوجه به شهرهی او در تبریز، در صورت کاندیداتوری، رقابت را برای سایرین دشوار میکند.
قطعاً رقابت انتخاباتی شهردار سالهای ۸۴ تا ۹۲ و ۹۲ تا ۹۶ در نوع خود جذاب است و چنانچه صادق نجفی نیز همچون علیرضا نوین عملکرد خود را به قضاوت بگذارد و در انتخابات حاضر شود، پیامهایی را به دنبال خواهد داشت.
تاجالدینی باز هم میآید
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا میرتاجالدین معاون رئیس دولت دهم و روحانی پرآوازهی تبریز از دیگر اشخاصی است که از او بهعنوان کاندیدای انتخابات مجلس یاد میشود. میرتاجالدینی که در انتخابات مجلس گذشته موفق به کسب بیش از ۹۸ هزار رأی شد در صورت حضور در انتخابات سایر رقبا را نگران میکند.
علیرضا منادی و خاطرهی تلخ انتخابات مجلس دهم
علیرضا منادی سفیدان از دیگر چهرههایی به شمار میآید که حضورش در انتخابات پیشرو دور از انتظار نیست. او که سابقه نمایندگی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو را در مجلس نهم دارد در انتخابات مجلس دهم با اعتراض سعیدی و رأی شورای نگهبان، رأی قاضی را باخت و در جایگاه هفتم قرار گرفت و شاید با پشتوانهی بیش از ۱۰۰ هزار رأی بار دیگر کاندیدا شود.
احتمال کاندیداتوری نورچشمی فرهنگیان و اولیاء از هشترود!
جعفر پاشایی مدیرکل فعلی آموزش و پرورش آذربایجانشرقی نیز در نگاه رسانهها از گزینههای انتخاباتی است و چنانچه قصد کاندیداتوری از حوزه انتخابیه هشترود را داشته باشد بایستی طی روزهای آتی شاهد استعفاء او باشیم.
در کارزار انتخابات مجلس یازدهم تنها شورانشین تبریز که قصد حضور در انتخابات را کرده است، غلامحسین مسعودی ریحان نیست و اخبار واصله حکایت از کاندیداتوری فریدون باباییاقدم نیز دارد. هرچند این عضو شورای شهر تبریز تاکنون تصمیم قطعی جهت شرکت در انتخابات از حوزهی انتخابیه تبریز اتخاذ نکرده است اما در دوراهی سختی قرار دارد و چنانچه درصدد نامزدی در تبریز باشد بایستی تا شانزدهم خرداد ماه استعفاء نماید.
ریسک فریدون برای کامروایی بزرگ!
باباییاقدم که در انتخابات شورای چهارم تبریز با ۲۰ هزار رأی بهعنوان آخرین منتخب راهی پارلمان محلی شد، در انتخابات شورای پنجم با جهشی چشمگیر توانست قریب به ۵۹ هزار رأی کسب نماید در جایگاه سوم بایستد. شاید همین امر موجب شده تا باباییاقدم ریسک خداحافظی از شورا را برای حضور در بهارستان بپذیرد.
در این میان اعلام نامزدی تعدادی از اعضاء فعلی و سابق شورای شهر تبریز بهسبب سابقهی شرکت در انتخابات مجلس و کاندیداتوری متعددشان در شورای شهر دور از انتظار نیست و شاید افرادی همچون علی آجودانزاده، سعید نیکوخصلت، محرم محمدزاده، محمدحسین جعفری، علیرضا نوای باغبان، جعفر مدبر، ایران آهور و اسماعیل چمنی نیز جزو گزینههای احتمالی محسوب شوند.
گفتنی است، لیست کاندیداهای احتمالی انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی با گذشت زمان توسط پایگاه خبری تحلیلی شمس منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/
- نویسنده : مجید قنبرزاده