شهردار تبریز و سایر کلانشهرها با رأی مردم انتخاب شوند/ باید شوراها نظارت فرمانداری را احساس کنند
شهردار تبریز و سایر کلانشهرها با رأی مردم انتخاب شوند/ باید شوراها نظارت فرمانداری را احساس کنند
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو خواستار انتخاب شهردار کلانشهرها با رأی مستقیم مردم شد و آن را عاملی برای استقلال شهردار و کاهش دخالت شورا در تصمیمات وی دانست.

احمدعلیرضا بیگی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به لزوم تقویت شوراهای شهر و روستا، اظهار داشت: طبیعتا باید عملکرد شوراهای اسلامی در چارچوب قانون باشد و فرمانداری‌ها نظارت دقیق‌تری بر مصوبات شوراهای شهر و روستا داشته باشند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: از سوی دیگر جلسات مربوط به هیات رسیدگی به شکایت‌های در فرمانداری و استانداری مرتبط تشکیل شود تا اعضای شوراها حس کنند نظارتی بر آنها وجود دارد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس دهم شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید نظارت ابتکار عمل شوراهای اسلامی را محدود کند، خاطرنشان ساخت: از آنجایی که اعضای شوراهای شهر و روستا نمایندگی مردم را بر عهده دارند نباید نظارت بر آنها به نحوی صورت گیرد که ابتکار عمل آنها زیر سوال برود، ابتکار عمل شوراها موضوع ظریفی است که باید به آن توجه شود.

وی تاکید کرد: با چند تخلف در برخی شوراهای اسلامی نباید دامنه عمل شوراها را محدود کرد، باید ضامن‌هایی در نظر گرفت تا مانع بروز تخلفات شود، هر چند که اعتقاد داریم نسبت تخلفات به نسبت تعداد اعضای شوراهای اسلامی زیاد نیست، از سوی دیگر اکثر اعضای شوراها معتمدین مردم هستند و ممکن است به واسطه ضعف آموزشی و رقابت‌های ناصواب بین شوراها مشکلات و تخلف‌هایی بروز کند.

این نماینده مجلس با اشاره به روش‌های تقویت شوراهای اسلامی، توضیح داد: اکنون ایده‌ای در ذهن داریم که با تقسیم بندی شوراها به تناسب جمعیت شهرها، اختیارات شوراها را متغییر در نظر بگیریم و هر شورایی اختیار بیشتری داشت نظارت بر آن قوی‌تر و پاسخگویی آنها افزایش یابد.

وی افزود: اعتقاد داریم که شوراهای اسلامی باید ادامه مجلس شورای اسلامی باید، اما در واقع شوراها اکنون به شورای عالی استان‌ها متصل هستند، بیشترین ارتباط را با بدنه وزارت کشور برقرار کرده‌اند و مسائل را با هماهنگی فرمانداری و بخشداری پیش می‌برند.

شهردار کلانشهر با رای مستقیم مردم انتخاب شود

بیگی تصریح کرد: از سوی دیگر باید ساز و کار مناسب تری برای انتخاب شهرداران کلانشهرها در نظر گرفت تا با رای مستقیم مردم مسئولیت را برعهده گیرند، لازم است شهردار کلانشهرها و شهردار تهران هویتی مستقل از شوراهای اسلامی داشته باشد و در واقع او هم اراده مستقیم مردم را نمایندگی کند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با بیان اینکه شهردار باید قدرت بیشتری داشته و شوراها نیز قابلیت بالاتری برخوردار شوند، اظهار داشت: این دو می‌توانند تنظیم کننده یکدیگر باشند، این در حالی است که اکنون شهردارها زیر مجموعه شوراها محسوب می‌شوند و رای سه چهارمی به راحتی می توانند شهردار را بر کنار کنند در حالی که اگر شهردار با رای مستقیم مردم انتخاب شود نمی‌توان برای او محدودیت‌های این چنینی قائل شد.

انتهای پیام/