بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است/ قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاه در معرض بیماری هستند
بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است/ قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاه در معرض بیماری هستند
مدیر کل دامپزشکی استان با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه‌های ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو اقدامات اداره کل دامپزشکی استان و هشدارهای مراقبتی لازم در این خصوص را تشریح کرد.

به گزارش شمس، امیرحسین بهداد در خصوص بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: با توجه به افزایش دما و تکثیر کنه‌های هیالوما که ناقل بیماری تب خونريزی دهنده کريمه کنگو CCHF  است و در ايران نیز مواردی از این بیماری مورد شناسائي قرار گرفته و تاکنون در سایر استانهای كشور موارد قطعی انسانی این بیماری کشنده گزارش شده است ولی خوشبختانه با تمهیداتی که اداره کل دامپزشکی استان انجام داده است در سطح استان آذربایجان شرقی تا به امروز هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است.

وی با بیان اینکه ميزان ابتلا در افراد در معرض خطر نيز قصابان، دامداران و كارگران كشتارگاه‌ها و افرادی که بیشترین تماس را با دام ها دارند، بیشتر است، اظهار کرد: اين بيماری يکی از بيماری‌های خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقيم از انسان به انسان و یا توسط گزش کنه‌های حامل این ويروس و یا مصرف گوشت های دام بیمار که عامل اين بيماري در آن وجود داشته باشد قابل انتقال به انسان و دام است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: این بيماری در دام‌ها هيچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بيماری در انسان طی ذبح حيوان آلوده  وهم چنين تماس با خون و بافت های دام مبتلا به این بیماری بخصوص در مرحله خونريزی، يا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق و ترشحات بافتی آنها گردد باعث انتقال بيماری مي‌شود.

وی گفت: مقاومت ویروس اين بيماری در برابر حرارت کم است و در دماي ۵۶ درجه سلسيوس به مدت ۳۰ دقيقه از بين مي‌رود؛ بنابراين پختن گوشت يا پاستوريزه کردن شيرخام، باعث از بين رفتن ويروس مي‌شود، همچنین اين ويروس به محيط‌های اسيدی حساس بوده و سريع از بين می‌رود، با توجه به اينکه با تمهیدات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان تمامی کشتارگاههای دام مجهز به سیستم پیش سرد شده اند و قبل از عرضه هر گونه گوشت، لاشه‌های استحصالی به مدت حداقل  ۲۴ ساعت دردماي صفر تا ۴ درجه سانتي گراد در سیستم پیش سرد کشتارگاه‌های استان نگهداری می‌شود، لذا تمامی گوشت‌هایی که تحت نظر دامپزشکی در کشتارگاهها ذبح می‌شوند و ممهور به مهر دامپزشکی هستند، کاملا سالم و عاری از هر گونه عامل بیماری زا می‌باشند.

بهداد  در پایان به روستائیان و دامداران توصیه کرد ضمن رعایت دقیق توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه دامپزشکی، سمپاشي منازل و جایگاههای نگهداری دام خود را جهت حذف ناقلين بيماري (کنه‌هاي آلوده) جدی بگیرند و حتما نسبت به سمپاشی اقدام نمایند.